Crown Agents закупила для України стенти 29 різних типів

Crown Agents закупила для України стенти 29 різних типів

Укрінформ
Британська закупівельна агенція Crown Agents, яка на замовлення МОЗ здійснює закупівлі ліків та медичних виробів за низкою програм, закупила більше 10,3 тис. стентів 29 різних типів. 

Про це в коментарі Укрінформу сказала головний консультант із закупівель британської королівської агенції Crown Agents Крістін Джексон. 

«За номенклатурою, яка затверджувалася Міністерством охорони здоров'я, було закуплено 10 354 стенти. Це було 29 різних видів стентів. На ці закупівлі було витрачено 155,8 млн грн», - сказала Джексон. 

Вона зауважила, що в ході проведення закупівель за програмою було зекономлено близько 50% бюджету, і наразі Crown Agents очікує від МОЗ інформації про подальше використання зекономлених коштів та уточнення, яку кількість стентів, якого типу і розміру потрібно закупити додатково. 

За словами Джексон, у разі, якщо МОЗ затвердить додаткову закупівлю за цією програмою, сам процес закупівель відбудеться швидше, оскільки не потрібно буде проводити додаткові тендери. 

«За чинним законодавством в сфері як митної очистки, так і власне в податковій сфері, ми зобов'язані придбати ті самі продукти за дані виділені кошти, або вони повинні повернутися на баланс міністерства. Нам не доведеться проводити додаткові тендери для закупок тих чи інших видів або типів стентів. Ми можемо одразу звернутися до того постачальника, з яким працювали, і, можливо, нам вдасться зекономити більше і отримати ще додаткову знижку», - сказала Джексон. 

Наразі, за її словами, закуплені стенти вже доставлені в Україну. Закупівлі за результатами тендерів проводилися в оригінальних виробників цієї продукції зі Сполучених Штатів та однієї з країн ЄС.

Закупівлі були проведені за кошти держбюджету 2016 року за державною програмою XIX «Централізовані закупівлі ліків та виробів медичного призначення для закладів охорони здоров'я для лікування хворих з серцево-судинними та цереброваскулярними захворюваннями».

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, стенти отримуватимуть ті заклади охорони здоров'я, які проводять екстрені процедури стентування для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, і які відповідають критеріям, прописаним у постанові КМУ від 21 лютого 2017 року № 185.

Читайте також: Закупівля ліків: Супрун розповіла про стан справ і плани

Як відомо, зараз уряд проводить заходи з удосконалення мережі центрів кардіологічної допомоги (реперфузійної мережі), де пацієнтам з гострим інфарктом міокарда надають невідкладну безкоштовну допомогу зі стентування. На сьогодні в Україні діє лише 22 реперфузійні центри, які працюють в режимі 24/7/365. Також планується відкрити реперфузійні центри ще в 13 містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-