Гриневич вибачилася перед абітурієнтами за стресову вступну кампанію

Гриневич вибачилася перед абітурієнтами за стресову вступну кампанію

Укрінформ
Абітурієнти, які за результатам вступної кампанії мали право на навчання за державний кошт, отримали місця держзамовлення.

Про це в ефірі телеканалу «1+1» сказала міністр освіти та науки Ліля Гриневич.

«Я хочу запевнити, що всі, хто мав право на бюджетні місця, всі вступили і отримали бюджетне місце. Тобто не відповідає дійсності, що діти, які мали високі бали і право на бюджетне місце, не вступили», - сказала Гриневич.

Міністр також прокоментувала повідомлення ЗМІ про те, що деякі вступники, маючи високі бали ЗНО, не змогли отримати місця державного замовлення.

За її словами, це могло статися і через те, що в цьому році деякі ВНЗ самостійно визначали мінімальний поріг державного замовлення, тобто мінімальну кількість студентів, яку вони будуть набирати, щоб відкрити групу за окремою спеціальністю. Ця цифра, зазначила міністр,  в різних університетах могла становити і до 5 осіб. І в деяких університетах просто не набралося достатньо людей, щоб відкрити групу. Така ситуація сталася з 200 абітурієнтами, і всім їм запроновано адекватні місця державного замовлення в інших вишах, на ті  спеціальності, на які вони вступали, наголосила Гриневич. 

Читайте також: Вступна кампанія — 2017: підсумки втішні і невтішні

Крім того, зазвичай вступники з високими результатами ЗНО подають заяви на рейтингові спеціальності, на яких і прохідний бал може бути значно вищим, ніж у конкретного вступника. В цьому разі навіть такі пільги, як різні коефіцієнти, за словами Гриневич, не додали б достатньо балів для вступу.

Водночас міністр вибачилася перед абітурієнтами за стресову вступну кампанію у зв'язку з  проблемами, пов'язаними з реєстрацією електронних кабінетів. За її словами, програмне забезпечення ЄДЕБО раніше було в приватних руках, що становило певну небезпеку, оскільки у приватних руках були й особисті дані вступників. На проведення тендерів для розробки нового програмного забезпечення, власне розробку і його апробацію часу було мало, сказала керівник МОН.

Вона запевнила, що до наступної вступної кампанії недоліки нинішньої системи будуть виправлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-