З наступного року випускники ПТУ та коледжів складатимуть ЗНО з української

З наступного року випускники ПТУ та коледжів складатимуть ЗНО з української

Укрінформ
Наступного року у процедуру проведення зовнішнього незалежного оцінювання буде внесено низку новацій.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент агентства.

"На сьогодні вже визначено: вперше у ДПА в формі ЗНО з української мови обов'язково будуть брати участь випускники професійно-технічних закладів, а також коледжів. Це дасть можливість подивитися, який рівень підготовки є в школі, протехзакладі і коледжі і в цілому спрямувати єдині вимоги до рівня оцінювання цих випускників", - сказав Карандій. 

За його словами, найбільші зміни очікуються у тестах з іноземних мов. Зокрема, з'явиться елемент оцінювання нового виду діяльності - сприйняття мови на слух. "Буде окремий блок - аудіювання. Крім того, передбачається, що в процесі ДПА буде використаний дворівнений тест за рівнем володіння мови В1 та В2", - зазначив керівник УЦОЯО.

Третя новація, що передбачається в проведенні ЗНО наступного року, - адаптація тестів з української мови та літератури, математики та історії України для осіб з порушенням зору.

"Ця категорія не є великою, але ці люди потребують справедливого підходу в плані рівних умов доступу до вищої освіти", - зазначив директор УЦОЯО.

Читайте також: ЗНО-2017: випускники віддали перевагу історії перед математикою і "програли"

Карандій повідомив, що надалі можливі ще деякі зміни, наразі триває розробка нормативних актів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-