ЗНО-2017: випускники віддали перевагу історії перед математикою і

ЗНО-2017: випускники віддали перевагу історії перед математикою і "програли"

Укрінформ
З обов'язкових для складання ЗНО/ДПА предметів випускники шкіл у 2017 році обирали частіше історію України, ніж математику, втім результати з історії України гірші, ніж з математики.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам ЗНО 2017 року, сказав директор Центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

"Наші випускники, обираючи між цих двох предметів, боялися обирати математику, розуміючи, що з цього предмету результати будуть гіршими. І більшість обирали історію України, але результати їх не феноменальні. В цілому статистика результатів з історії України гірша, ніж з математики", - сказав Карандій.

Так, для складання державної підсумкової атестації у формі ЗНО обрали історію України 72% випускників (у 2016 році - 64%), ДПА з математики складали 40,9% випускників (у 2016 році - 36%).

В 2017 році 49,1% випускників отримали оцінки достатнього та високого рівнів навчальних досягнень із математики, що на 2,6% більше, ніж у минулому році. З історії України цей показник становить 39,1%, що на 4,1% більше від минулорічного.

Взагалі з історії України результати 55% випускників отримали результати середнього рівня досягнень.

Читайте також: Вступна кампанія — 2017: підсумки втішні і невтішні

ЗНО/ДПА з української мови та літератури, яке обов'язково складають всі випускники загальноосвітніх навчальних закладів, за словами директора УЦОЯО, склали на достатньо високому рівні - цей показник вищий за 50%.

"Можна взагалі сказати про те, що реально рівень навчальних досягнень перевищує ті очікування, які фактично можна було ставити до випускників нашої школи. Це говорить, що рівень викладання української мови та рівень досягнень наших випускників є достатнім", - заявив Карандій.

Найбільше учасників, які за результатам ДПА з української мови мають високий та достатній рівні навчальних досягнень, зафіксовано в Києві (76,5% від загальної кількості випускників) та у Львівській області (70%). Також випускники шкіл Львівської області та Києва лідирують за результатами ДПА з історії України та математики.

Водночас Карандій зауважив, що позитивної динаміки щодо зростання рівня навчальних знань з фізики, біології, хімії немає.

"Кількість тих, хто володіє відповідними знаннями на початковому та середньому рівні, є більшою, ніж тих, хто відповідно здобув чи підтвердив рівень досягнень на достатньому чи високому рівні", - сказав Карандій.

Він повідомив, що зараз на сайті УЦОЯО розміщено деперсоналізовані статистичні дані стосовно всіх результатів державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року для більш детального аналізу рівня навчальних досягнень випускників шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-