Приватні виконавці почнуть працювати восени

Приватні виконавці почнуть працювати восени

Укрінформ
Майже 100 приватних виконавців, які успішно склали іспити, почнуть свою роботу з осені цього року.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю «Обозревателю»

«Уже майже 100 приватних виконавців успішно склали іспити та з осені почнуть працювати», -  зазначив Петренко, наголошуючи на відсутності будь-яких обмежень щодо кількості приватних виконавців. 

За його словами,  «усі, хто пройдуть навчання та складуть доволі складний іспит, можуть отримати доступ до професії». 

«Вони не стануть колекторами, тому що ми на рівні закону заборонили їм об'єднуватися в будь-які компанії. Плюс їхня відповідальність страхується. Умовно кажучи, якщо приватний виконавець незаконно щось стягне, то страхова компанія повністю оплатить збитки людині», - пояснив міністр.

Петренко розраховує, що в цьому та наступних роках робота приватних виконавців «дасть свій ефект». 

«Ми розвантажили Державну виконавчу службу, буде конкуренція. Коли рішення суду виконується на 5-7-15%, держава не виконує свій обов'язок перед громадянином, а рішення суду не вартує нічого. Ми маємо амбітну ціль: протягом 3-5 років вийти на середньоєвропейський рівень виконання судових рішень - 50-70%, у залежності від категорії», - зазначив Петренко. 

Зараз, уточнив міністр, виконання судових рішень складає 13-15%, «хоча рік тому було 4-5%». 

«Сподіваюся, що реформа дасть імпульс для бізнесу, тому що приватні виконавці будуть працювати в бізнес-середовищі», -  підкреслив Петренко. 

Він нагадав, що приватні виконавці -  «фактично один з елементів реформи судової системи». 

Читайте також: Петренко сподівається, що Рада скасує правові акти СРСР

«Це реформа системи виконання судових рішень. Ми створили змішану систему виконання судових рішень за аналогом країн ЄС», -  підкреслив міністр юстиції. 

Як повідомлялося, у Міністерстві юстиції провели конкурс на посади приватних виконавців. Із 15 травня по 4 липня відбулося 6 іспитів для приватних виконавців. За результатами іспитів 94 людини зможуть приступити до виконання обов'язків приватних виконавців.

Фото: zib.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-