Хакерська атака 27 червня: причетні з Росії можуть знищити сліди – кіберполіція

Хакерська атака 27 червня: причетні з Росії можуть знищити сліди – кіберполіція

Укрінформ
У кіберполіції є багато напрацювань у розслідуванні щодо масштабної кібератаки 27 червня, але вони не можуть наразі оприлюднити нових деталей розслідування стосовно зв'язку з Росією цих хакерів, щоб причетні до цього особи не могли знищити свої сліди.

Про це у інтерв'ю "Главкому" заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк.

"На жаль, поки не можу. В нас дуже багато напрацювань, але нам би не хотілось, щоб особи, які причетні до певних етапів атаки, про це дізналися і могли знищити свої сліди. Тому ми лише інформуємо бізнес і населення, даємо рекомендації стосовно захисту їхньої техніки. Ми точно знаємо про те, що було запущено багато шкідливого програмного забезпечення за допомогою M.E.Doc і не всі комп'ютери були виведені з ладу Petya.A. Ми повинні всіх, хто вцілів, попередити, розказати, яким чином знайти шкідливе програмне забезпечення, яке вже встановилося на їхню техніку", - зазначив Демедюк.

Читайте також: Кіберполіція попереджає: хакерська атака можлива на День Незалежності

Він наголосив, що всі рекомендації, які раніше надала кіберполіція, "на сьогодні є чинними, їх просто ніхто не виконує".

Як повідомлялося, 27 червня комп'ютерні мережі низки українських підприємств та установ зазнали масштабної кібератаки. Хакерські атаки здійснювалися за допомогою вірусу Petya.А.

За даними СБУ, кібератаку проти України організувала Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-