Держзрада Януковича: суд дав адвокату тиждень на ознайомлення зі справою

Держзрада Януковича: суд дав адвокату тиждень на ознайомлення зі справою

Оновлено
Укрінформ
Оболонський райсуд Києва надав державному адвокату екс-президента Віктора Януковича Віталію Мешечку додатковий час до 10 серпня для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи про державну зраду Януковича.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів під головуванням Владислава Дев'ятка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По справі оголошується перерва до 10-ї години 10 серпня. Тобто, суд надає вам тиждень для додаткового вивчення тих матеріалів, які були приєднані стороною захисту та стороною обвинувачення на початку судового розгляду справи", - оголосив суддя.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання адвоката, який просив надати йому місяць для ознайомлення з матеріалами справи - від першого до двадцять восьмого томів, які він не встиг дослідити.

У свою чергу прокурор Руслан Кравченко заперечував проти задоволення цього клопотання адвоката. На його думку, державний захисник може ознайомитися з томами справи під час перерв у судових засіданнях. 

Головуючий суддя оголосив наступні дати судових засідань у справі Януковича: 10 серпня 10.00; 15 серпня 14.00; 17 серпня 10.00; 23 серпня 10.00 і 31 серпня 10.00.

Дев'ятко також попередив, що під час судового засідання 10 серпня будуть досліджуватися письмові докази у справі.

Як повідомлялося, 12 липня Оболонський райсуд задовольнив клопотання державного адвоката Мешечка про надання додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи і переніс розгляд засідання на 3 серпня.

Читайте також: Суд не дозволив адвокату Януковича просити правової допомоги в РФ

6 липня Янукович заявив у відеозверненні, що відкликає своїх адвокатів із судового процесу щодо нього.

7 липня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту екс-президента Віктора Януковича.

29 червня Оболонський райсуд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-