Суд не дозволив адвокату Януковича просити правової допомоги в РФ

Суд не дозволив адвокату Януковича просити правової допомоги в РФ

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва відмовив новому адвокату екс-президента Віктора Януковича Віталію Мешечеку у направленні до РФ запиту про міжнародну правову допомогу у справі за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Відповідне рішення у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу суд звернутися з запитом про міжнародну правову допомогу, відкласти судові засідання до виконання запиту про міжнародну правову допомогу, до моменту розгляду запиту про міжнародну правову допомогу компетентними органами РФ скасувати визначені дати судових засідань 10.08, 17.08, 23.08, 31.08 через тривалість його розгляду", - сказав Мешечек.

Суд відмовив адвокату Януковичу у задоволенні цього клопотання.

Читайте також: Оболонський суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

"Суд відмовляє у задоволенні цього клопотання", - сказав Дев'ятко.

Він також наголосив, що Януковича було належним чином проінформовано про проведення судових засідань по його справі, а також було надано належним чином можливості бути присутнім у суді під час розгляду справи щодо нього без прибуття в суд.

Як повідомлялося, 12 липня Оболонський райсуд задовольнив клопотання державного адвоката Мешечка про надання додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи і переніс розгляд засідання на 3 серпня.

6 липня Янукович заявив у відеозверненні, що відкликає своїх адвокатів із судового процесу щодо нього.

7 липня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту екс-президента Віктора Януковича.

29 червня Оболонський райсуд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-