Російські літератори вимагають звільнити з полону

Російські літератори вимагають звільнити з полону "ДНР" журналіста Асєєва

Укрінформ
Правозахисне об'єднання літераторів, журналістів, перекладачів, редакторів, видавців, блогерів "Свободное слово" закликає представників ОРДО допустити до незаконно заарештованого журналіста Станіслава Асєєва міжнародних спостерігачів і лікарів і якомога швидше звільнити його.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті асоціації.

"Асоціація "Свободное слово" протестує проти незаконного затримання журналіста. Ми вважаємо цей арешт порушенням базових прав і свобод людини ... Ми закликаємо сили, які утримують журналіста, негайно допустити до нього міжнародних спостерігачів і лікарів і якомога швидше звільнити журналіста з-під незаконного арешту", - йдеться в документі.

В "Свободном слове" побоюються, що в ув'язненні до журналіста були застосовані тортури, які неминуче призвели до погіршення стану його здоров'я.

Члени асоціації наголошують, що стан здоров'я 27-річного українського журналіста і письменника Станіслава Асєєва, на початку червня арештованого в Донецьку, вселяє обгрунтовані побоювання. "У Стаса немає необхідних медикаментів, а представники МДБ відмовляються йому їх передати. Також, до Стаса як і раніше не мають доступу представники міжнародних організацій, які могли б отримати точне уявлення про його стан здоров'я", - цитується в заяві пост екс-депутата Єгора Фірсова, розміщений ним у Facebook.

Читайте також: Журналіст Васін може не дожити до обміну - НСЖУ

Автори звернення нагадують, що Станіслав Асєєв, який публікував свої матеріали під псевдонімом Васін, є співробітником Української служби радіо "Вільна Європа / Радіо Свобода", письменником і блогером. "У своїх текстах він висловлює особистий неупереджений погляд на події в його рідному Донецьку. Розбіжність його точки зору з позицією офіційних осіб "ДНР" не може бути підставою для його таємного арешту і утримання під вартою", - заявляють члени асоціації "Свободное слово".

Звернення підтримали відомі письменники Світлана Алексієвич, Борис Акунін (псевдонім Григорія Чхартішвілі), Людмила Улицька, Денис Драгунський, правозахисниця Зоя Свєтова та інші - всього близько 60 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-