Суд повернув дітей родині рідновірів на Житомирщині

Суд повернув дітей родині рідновірів на Житомирщині

Укрінформ
Суд на Житомирщині ухвалив повернути трьох дітей батькам-рідновірам, яких місяць тому забрали з дому у селі Буки і перевезли до реабілітаційного центру «Сонячний дім» у Житомирі.

Про це Громадському повідомив батько дітей Святозар Шевелюк.

Судовий процес відбувся, за словами голови родини, але не було позивачів і суддя прийняла рішення про перерву у справі, перенесла на кінець вересня, але на основі зібраних матеріалів уже постановила повернути дітей.

Він також наголосив, що обов’язково родина ще позиватиметься проти сільради. А щодо судового засідання сьогодні Шевелюк сказав, що засідання тривало всього 10-15 хвилин.

«Лише суд мав би ухвалити рішення і тільки після цього якщо що - забирати дітей. Тепер 24 вересня буде суд. Будуть викликати свідків. У нас родичів у свідках немає. Ми обрали людей зі школи та дитсадку, де діти навчались, а також тих, з ким ми спілкуємось на різних фестивалях», - пояснив батько.

Нагадаємо, дві дівчинки - 11 та 7 років – та наймолодший хлопчик – 4 роки із родини Батенькових-Шевелюк місяць жили у реабілітаційному центрі. Родина живе за старими слов'янськими заповітами, вони не їдять м'ясо та не вживають алкоголь.

Більше місяця тому родина отримала розпорядження на відібрання дітей без позбавлення батьківських прав, підписане головою Тетерівської сільради Валентиною Ільницькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-