Гриневич: Лишилося перевірити менше відсотка е-заяв вступників

Гриневич: Лишилося перевірити менше відсотка е-заяв вступників

Укрінформ
Міністерство освіти та науки вважає перебіг вступної кампанії нормальним і розраховує на оприлюднення списків вступників на бюджетну форму навчання 1 серпня.

Про це на брифінгу сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми розраховуємо своєчасно до 12 години 1 серпня оприлюднити перелік вступників, які претендують на бюджетні місця за результатами адресного   розміщення державного замовлення... На даний момент ми можемо вважати, що всі показники вступної кампанії є в нормі", - сказала Гриневич.

Вона наголосила, що залишилося верифікувати 0,2% заяв, які були подані в електронній формі. Зокрема перевірці підлягають дані атестатів, середнього бала атестатів, написання особистих даних. А також дані про участь абітурієнта в олімпіадах, оскільки, за словами міністра, деякі вступники вносили з цього приводу неправдиві відомості.

До 12 години 5 серпня вступники мають виконати вимоги до зарахування. Зарахування на бюджет за державним чи регіональним замовленням відбудеться 7 серпня. Переведення на вакантні місця - до 18 серпня, зарахування вступників для навчання за кошти юридичних та фізичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Загалом заяви на вступ до ВНЗ у 2017 році подали 511 тисяч 146 осіб (в тому числі на молодшого спеціаліста та магістра).

Загальна кількість заяв склала 1 729 тисяч 859 заяв, з яких 1 082 тисяч 848 заяв були подані в електронному вигляді.

Так на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр" подали заяви 220 573 особи, за освітньо-кваліфікаційним рівнем "магістр" - 161 350 осіб. На освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст" заяви подали 129 223 особи.

Читайте також: Необхідно верифікувати всі дані вступників – Гриневич

За словами директора департаменту вищої освіти МОН  Олега Шарова найбільшим попитом серед абітурієнтів традиційно   залишаються економіка менеджмент право туризм окремі комп'ютерні спеціальності міжнародні відносини.

Найбільшою популярністю у абітурієнтів користуються Київський національний університет імені Тараса Шевченка (58 574 заяви), Львівський національний університет (48878), національний університет "Львівська політехніка" (47 348).

Цього року, за даними МОН, ЗНО складали на 20 тисяч вступників менше, ніж в попередньому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-