Необхідно верифікувати всі дані вступників – Гриневич

Необхідно верифікувати всі дані вступників – Гриневич

Укрінформ
Приймальні комісії мають забезпечити повну верифікацію всіх даних вступників, які вже подали заяви на вступ, – для цього в ЄДЕБО їм будуть надані відповідні можливості.

Про це йшлося під час робочої наради міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками приймальних комісій ВНЗ, повідомляє прес-служба МОН.

"Зокрема, приймальні комісії вишів мають своєчасно перевірити правильність розрахунків конкурсного бала (включаючи бали за успішне закінчення підготовчих курсів та за Всеукраїнські олімпіади ВНЗ для професійної орієнтації вступників вищого навчального закладу), середнього бала атестата, а також застосування сільського коефіцієнту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що приймальним комісіям також надано технічну можливість внесення до заяв, поданих в електронній формі вступниками з пільгових категорій, зокрема "діти-сироти", підстав для зарахування за квотою-1 та за квотою-2.

Міністр наголосила, що виші, які затягнули видачу дипломів, мають негайно завершити цей процес та внести підтвердження виданих дипломів до ЄДЕБО.

Читайте також: МОН дає два дні на паперові заяви - через збої у е-кабінетах

Щоб забезпечити вступникам до магістратури право на здобуття наступного рівня вищої освіти, МОН дозволило університетам приймати документи вступників до магістратури з числа бакалаврів (спеціалістів) та допускати їх до конкурсного відбору та вступних випробувань на основі диплома бакалавра – навіть у разі відсутності підтвердження диплому в ЄДЕБО та/або без обов`язкового подання додатку до нього.

Відповідні роз`яснення були розіслані 24 липня керівникам всіх вищих навчальних закладів та ДП "Інфоресурс".

У Міністерстві нагадали, що прийом заяв та документів на вступ до вишів триває до 18 год. 26 липня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-