Білорусь не пускає до себе українські телеканали - Безсмертний

Білорусь не пускає до себе українські телеканали - Безсмертний

Укрінформ
Влада Білорусі постійно перешкоджає наданню дозволу на мовлення українських телеканалів на території Білорусі, хоча на півночі України мовлять білоруські канали, які, по суті, є російськими.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу колишній посол України у Білорусі Роман Безсмертний.

“Ще у свій час скільки я не просив, що давайте розв'яжемо питання, ну хоча б “5 канал” хай зайде в Білорусь. Його туди не впускають. Тобто, в Білорусі немає жодного українського каналу, хоча технічно це - елементарно. Натомість Україна пропускає в північній частині всі ці так звані кастровані білоруські ніби канали, а насправді це - російські канали”,- зазначив Безсмертний.

За його словами, весь білоруський ефір - “це ефір НТВ, ОРТ”: "Ви нічого не побачите, окрім російського. І хоча має воно там назви: НТВ-Білорусь, ОРТ-Білорусь та ін., там йдуть такі канали, як "Звезда" і т.д.”.

На переконання дипломата, якщо Україні і Білорусі починати будувати систему відносин у цьому плані, “то треба сісти і сказати: давайте так - ми ваші, білоруські, пускаємо, тільки не російські, а ваші білоруські, а ви, будь ласка, - наші”.

Окремо Безсмертний вказав на ставлення в Білорусі до тих громадян країни, які воюють на боці України на Донбасі, і до тих, які воюють на боці Росії: “Так от, всіляко гонимі і переслідувані родини і ті люди, які воюють на боці України, і всіляко підтримані й обласкані ті, що воюють на боці Росії”.

Як вважає екс-посол у Білорусі, через російську пропаганду білоруси починають все гірше ставитися до України. 

Читайте також: Безсмертний: Нам потрібні апгрейд "нормандського формату" і Мінськ+

“А тепер уявіть собі, що рядовий білорус більше трьох років перебуває під таким пресом. Очевидно, що на рівні обивателя ми вже давним-давно, давайте скажемо прямо, і не брати, і не друзі, і навіть не сусіди. Це м'яко я сказав. Якщо хочете зрозуміти, включіть там російський канал і спробуйте витримати  впродовж декількох хвилин, я вже про години не говорю. А вони це все мусять слухати. Все це совкове кіно і все що зв'язане з цим. Потім - школа, історія, підручники, книжки, радіо, телебачення, ефір. Далі - абсолютно сепаровані соціальні мережі... І те, що білорус по натурі партизан від народження, і це прекрасно розумію, але за такої інформаційної обробки цей партизан в крайньому разі буде воювати за себе, але він в більшості своїй за українця не піде”, - заявив Безсмертний. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-