Мати Агєєва зустрілася з російськими консулами - адвокат

Мати Агєєва зустрілася з російськими консулами - адвокат

Укрінформ
Мати полоненого на Донбасі російського військового Віктора Агєєва Світлана зустрілася з консулами РФ.

Про це Громадському радіо повідомив адвокат Віктора Агєєва Віктор Чевгуз.

Як повідомляється, Віктор Чевгуз розповів, що сьогодні він зі Світланою Агєєвою був на прийомі в Адміністрації Президента України. Після цього вони поїхали в посольство РФ в Києві. 

«Розмова тривала, в основному, щодо юридичних питань», - сказав Чевгуз. 

На запитання про те, чи пообіцяли дипломати допомогти, адвокат відповів, що вони сказали: «Це наш обов'язок.  Так, ми звернулися. Спочатку нам відмовили в зустрічі».

Читайте також: Адвокат Єрофеєва заявила, що Агеєв може бути "українським розвідником"

За словами Чевгуза, дипломати показали листа-відмову про те, що на первинному етапі розслідування, доки не будуть проведені усі невідкладні слідчі оперативно-розшукові дії, побачення неможливе, а після 24 числа побачення може відбутися.

«Агєєв знаходиться під вартою в Луганській області. Це не юрисдикція консульства в Києві, це юрисдикція консульства в Харкові. Тому посольство оперативно зв'язалося з харків'янами. Вони зв'язалися зі мною, ми домовилися про спільні дії. Вони сказали, що нададуть не лише юридичну допомогу, але й допомогу в купівлі необхідних речей», - наголосив адвокат. 

На запитання про те, як  Віктор Агєєв потрапив на Донбас, адвокат відповів: «Ось коли я з ним поспілкуюся, тоді я вам все скажу».

«Світлану Агєєву зрозуміти можна - вона знаходиться в селі Алтайського краю. Вона говорить: «Він дорослий. Поїхав на роботу. Куди він поїхав, я не знаю. І дізналася тільки вже з преси про те, що він заарештований», - додав він.

Договір з адвокатом Віктором Чевгузом підписала мама Агєєва - Світлана Агєєва. Питання про оплату його послуг, за словами самого адвоката, є конфіденційним.

Як повідомлялося, 22 липня в СІЗО Старобєльска відбулася зустріч  російського військовослужбовця Віктора Агєєва, захопленого в полон у зоні АТО, з матір'ю. За словами глави СБУ Віктора Грицака, це є черговою спробою України повернути своїх заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-