Трагедія у Кривому Розі: військові не визнають причетності до поранення журналіста

Трагедія у Кривому Розі: військові не визнають причетності до поранення журналіста

Укрінформ
Військові не визнають причетності до поранення оператора інформаційного порталу "Перший Криворізький" В’ячеслава Волка під час навчань у Кривому Розі, але готові забезпечувати його лікування.

Про це заявляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України в офіційному листі на запит Національної спілки журналістів України, повідомили Укрінформу в НСЖУ.

"Поранення громадянин Волк В.В. отримав під час демонстрації йому цивільною особою – громадянином Петренком І.В. методики затримання порушника в ході зйомки сюжету ТРК "КР1" за ініціативою журналістів зазначеного ЗМІ. Зйомка зазначеного сюжету не ініціювалась посадовими особами Збройних сил України і проводилася під час перерви і зміни учбових точок", - йдеться в листі за підписом начальника Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Богдана Сеника.

Натомість Міністерство оборони готове надати можливість безкоштовного лікування в одному з підвідомчих медичних закладів, інформують в управлінні.

Зокрема, за повідомленням Військово-медичного департаменту Міноборони, Волк "може бути госпіталізованим на безоплатних засадах до одного із закладів охорони здоров’я, підпорядкованого Міністерству оборони України, для проведення необхідного лікування".

За фактом поранення журналіста до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про протиправні дії громадянина Петренка, інформують у міністерстві.

Водночас в НСЖУ зазначили, що для колег з "Першого Криворізького" відмова Міноборони визнавати свою причетність – не новина.

"Військові відразу заперечували свій стосунок до інциденту, перекладаючи вину на "цивільного", – сказав у коментарі НСЖУ головний редактор порталу "Перший Криворізький" Софія Скиба. – Я знаю, що від них була надана допомога. Також відразу була й матеріальна підтримка, й інформаційна від телеканалу. Ми поширили в ЗМІ номер банківської картки дружини, на яку надходять благодійні кошти. Наразі стан В’ячеслава без змін. Операцію ще не робили, гадаю, як будуть новини, дружина нам повідомить. Ми, звісно, не лікарі, але ж сподіваємося на краще".

Голова НСЖУ Сергій Томіленко відзначив, що готовність Міністерства оборони долучатися до лікування оператора вже є позитивом, утім, невизнання своєї причетності до важкого поранення - викликає тривогу.

"Перенесення відповідальності на "цивільного" насторожує, адже Міноборони у своїй відповіді більше увагу приділяє не стільки увазі постраждалому журналісту, скільки обставинам, які мають характеризувати невійськовий характер інциденту", – наголосив Томіленко, додавши, що це однозначно свідчить лише про те, що журналістам небезпечно домовлятися із військовими про висвітлення їхніх навчань.

Читайте також: У НСЖУ обурені побиттям журналіста в Миколаєві

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня під час командно-штабних навчань територіальної оборони отримав вогнепальне поранення в шию оператор інформаційного порталу "Перший Криворізький" В'ячеслав Вовк.

НСЖУ звернулася до Міністерства оборони взяти на повне забезпечення лікування та реабілітацію пораненого оператора інформаційного каналу "Перший Криворізький".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-