У поліції кажуть, що спіймали цьогоріч уже більше як 100 банд

У поліції кажуть, що спіймали цьогоріч уже більше як 100 банд

Укрінформ
Національна поліція України за півроку знешкодила 109 організованих злочинних груп.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян у Facebook

При цьому він підкреслив, що 53 злочинні групи із цієї загальної кількості були ліквідовані Департаментом карного розшуку Нацполіції.

"Департамент карного розшуку Нацполіції за шість місяців 2017 року виявив 53 організовані злочинні групи у складі 200 осіб. На їх рахунку близько 800 злочинів. Це щонайменше 800 постраждалих людей, які чимось не сподобались злочинцям або ж просто опинилися не в той час і не в тому місці", - написав Троян.

Він підкреслив, що 53 злочинні групи - "це 48% від загальних показників Національної поліції по затриманим ОЗГ у першому півріччі (109 груп загалом)".

Читайте також: У київських аеропортах затримали терориста та вбивцю, яких шукав Інтерпол

За словами Трояна, найбільше організованих злочинних груп 9 знешкоджено у Києві - 9; у Дніпропетровській області - 8 груп, у Львівській та Полтавській областях - по 7 груп, в Одеській області - 6 груп.

Серед викритих злочинів, наголосив Троян, - 2 умисних вбивства, 11 вимагань, 16 незаконних заволодінь транспортними засобами, 43 грабежі, 53 розбої, 125 крадіжок та 248 шахрайств.

"Рішення по таких злочинцях на арешт приймає суд. І нерідко дає або підписку, або домашній арешт. Але моя точка зору, як і більшості практиків, за такі види злочину 100% треба арештовувати та судити найсуворіше. Тому від МВС готуємо ряд змін до КПК і КК України на посилення покарання за подібні злочини", - заявив заступник міністра МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-