ГПУ розкрила деталі затримання київського екс-беркутівця

ГПУ розкрила деталі затримання київського екс-беркутівця

Укрінформ
Прокуратура проситиме суд обрати затриманому екс-співробітнику київського "Беркута" запобіжний захід у вигляді арешту.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що колишнього міліціонера першої оперативної роти підрозділу "Беркут" при ГУМВС в Києві, який упродовж півтора року перебував у розшуку, затримали 20 липня при спробі виїхати на автомобілі з Києва.

"Екс-беркутівець підозрюється в участі спланованої спецоперації із незаконного затримання, нанесення тілесних ушкоджень учасникам руху "Автомайдан", а також побитті їх автомобілів вночі 23.01.2014 на вулицях Щорса та Грушевського в м. Києві, організованої колишнім керівництвом Головного управління МВС України в м. Києві", - йдеться в повідомленні.

Колишньому правоохоронцю інкриміновано перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме: у спричиненні тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 9 учасникам мирних акцій протесту, а також пошкодження автомобілів на суму понад 0,5 млн гривень. Загалом від дій підозрюваного потерпілими визнано 22 осіб, повідомили в Генпрокуратурі.

"До Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання щодо застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - підкреслюється в повідомленні.

Обвинувальні акти щодо колишнього начальника командира першої оперативної роти підрозділу "Беркут" та ще 5 міліціонерів на даний час перебувають на розгляді в суді, додали в ГПУ.

Читайте також: Правоохоронці затримали ще одного екс-беркутівця, суд уже сьогодні

Як повідомляв Укрінформ, раніше у п'ятницю адвокат активістів Євромайдану Євгенія Закревська поінформувала про затримання ще одного екс-беркутівця за підозрою у нападі на активістів "Автомайдану" 2014 року.

За словами адвоката, прізвище затриманого екс-беркутівця - Лобода С.П.

Запобіжний захід підозрюваному обиратимуть в п'ятницю, 21 липня, в Печерському районному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-