ГПУ просить Росію видати бойовика, який вбив школяра у Донецьку

ГПУ просить Росію видати бойовика, який вбив школяра у Донецьку

Укрінформ
Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури РФ з проханням передати одного з ватажків "ДНР" Вадима Погодіна, який у 2014 році в Донецьку вбив неповнолітнього Степана Чубенка. 

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, посилаючись на інформацію заступника генерального прокурора Євгена Єніна. 

“Сьогодні звернулися до Генеральної прокуратури РФ з проханням передати нам одного з ватажків "ДНР" Вадима Погодіна, який у 2014 році в Донецьку по-звірячому убив неповнолітнього Степана Чубенка”, - процитувала вона слова Єніна. 

Зазначається, що Погодін був затриманий та утримується на тимчасово окупованій території АР Крим

Читайте також: Мати розстріляного бойовиками школяра звернулася до ГПУ щодо екстрадиції вбивці

При цьому Сарган наголосила, що звернення до Росії щодо видачі бойовика не є визнанням Криму російським. За її словами, міжнародні конвенції та практика судів наднаціональної юрисдикції свідчать про обов'язок держав здійснювати правове співробітництво, "навіть якщо вони перебувають у стані війни та окупують частини своїх територій".

“Ми будемо робити все можливе, щоб злочинці несли передбачене законом покарання, навіть якщо вони переховуються на тимчасово окупованій території”, - підкреслила вона.

Як повідомлялося, бойовики розстріляли школяра Степана Чубенка влітку 2014 року за проукраїнську позицію. На момент загибелі йому було 16 років. 

Чубенко був воротарем юнацької футбольної команди "Авангард" з Краматорська, навчався у Краматорській школі №12.

8 травня 2016 року його посмертно нагороджено орденом "Народний герой України". 

Президент Петро Порошенко 28 червня 2017 року нагородив Чубенка орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Бойовика Погодіна було затримано у червні 2017 року в Криму по лінії Інтерполу. До нього за рішенням Ялтинського суду застосовано тимчасовий арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-