Марина Порошенко ознайомилася з грузинським досвідом інклюзивної освіти

Марина Порошенко ознайомилася з грузинським досвідом інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з дітьми загиблих воїнів АТО, які відпочивають у Грузії, а також ознайомилася з грузинським досвідом інклюзивної освіти.

Про це повідомляє інтернет-представництво глави української держави.

"У рамках Державного візиту Президента України до Грузії дружина Глави держави пані Марина Порошенко провела зустріч із Віце-прем’єр-міністром Грузії Олександром Джеджелавою. Сторони обговорили грузинський досвід запровадження та розвитку інклюзивної освіти. Зокрема, йшлося про систему прозорого фінансування освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами в Грузії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перша леді цікавилася переліку додаткових послуг, які надаються таким учням у грузинських школах.

Також у ході розмови особлива увага приділялася підготовці педагогічних кадрів для роботи з дітьми з порушеннями психофізичного розвитку за принципом "кожен випускник педагогічного університету повинен вміти працювати з дитиною з особливими освітніми потребами".

Марина Порошенко також ознайомилася з роботою Центру раннього розвитку програми "Portage" Державного університету ILIA. На його базі функціонує програма раннього втручання для дітей віком до 7 років, центр аутизму, центр професійного навчання молоді з особливими освітніми потребами віком до 16 років, а також центр з інклюзивної освіти для вчителів.

У Батумі дружина Президента України відвідала інклюзивну державну школу № 26 та поспілкувалася з дітьми та педагогами.

Крім того Марина Порошенко зустрілася з дітьми загиблих в АТО українських воїнів, які відпочивають у Грузії. Їх відпочинок став можливим завдяки благодійному аукціону «У ритмі спорту», проведеному Фондом Порошенка. Виручені кошти від продажу лотів, а це майже 80 тисяч гривень, дружина Президента спрямувала на те, щоб відправити дітей Вінничини та Чернігівщини на оздоровлення у Грузію.

В повідомленні зазначається, що діти мають насичену туристичну та культурно-розважальну програму, в рамках якої виготовлення юними українцями разом з їх грузинськими однолітками "Ангелів миру", висадка калинової алеї та покладання квітів до пам`ятників Тараса Шевченка та Лесі Українки у Батумі.

Читайте також: Фонд Порошенка відправляє на відпочинок до Кіпру 20 дітей з Донбасу

Марина Порошенко вручила дітям подарунки від Федерації Футболу України, які стали партнерами благодійного аукціону Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-