Порошенко відвідав Музей радянської окупації у Тбілісі

Порошенко відвідав Музей радянської окупації у Тбілісі

Фото
Укрінформ
У ході державного візиту до Грузії Президент Петро Порошенко відвідав Музей радянської окупації у Тбілісі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави .

“Установа заснована у травні 2006 року в складі Національного музею Грузії. Експозиція музею присвячена подіям радянського періоду Грузії 1921-1991 рр., жертвам політичних репресій, повстанським і національно-ліберальним рухам країни. У музеї представлені особисті справи, сфабриковані радянською владою на грузинських громадських діячів і діячів культури, які зазнали політичних репресій, документи про їх розстріли та вигнання, інші артефакти”, - йдеться у повідомленні.

Виставковий зал музею обладнаний моніторами, на яких відвідувачі можуть переглянути документальні фільми про різні історичні події цього періоду.

На виставці розміщено також один із вагонів поїзду, в якому були страчені учасники національного повстання 1924 року. Відвідувачі музею можуть також ознайомитися з архівом і бібліотекою закладу.

Зала музею часто використовується для проведення різнопланових меморіальних та інших заходів, у тому числі за участі представників інших держав.

Окремий стенд присвячено російській агресії 2008 року, коли Грузія втратила дві території - Абхазію і Південну Осетію.

Читайте також: Україна й Грузія мають намір посилити співпрацю задля деокупації

У травні 2015 р. у приміщенні Музею було організовано фотовиставку “Донбас: війна та мир. Українські жінки: війна та мир”, яку у присутності членів парламенту, грузинської громадськості та членів дипломатичного корпусу Тбілісі спільно відкрили на той час голова комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях І.Геращенко, заступник голови зазначеного комітету ВР І.Климпуш-Цинцадзе, голова Парламенту Грузії Д.Усупашвілі та міністр культури та охорони пам’ятників Грузії М.Гіоргадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-