Через рейдерське захоплення заводу

Через рейдерське захоплення заводу "АТЕК" позиватимуться до британського суду

Укрінформ
Юристи Інженерної групи "Арей", яка займається ремонтом та розробкою бронетехніки для ЗСУ, готують позов до британського суду у зв'язку із захопленням свого промислового цеху рейдерами.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Згурець.

 Автор зазначає, що "Арей" запропонував дуже актуальну для ЗСУ програму створення перспективної бронетехніки (зокрема – проекти танка "Тірекс" та БКМ "Гекон"). Розробки групи увійшли до держоборонзамовлення на 2017 рік.

 Інженерна група викупила борги і контрольний пакет акцій столичного заводу "АТЕК", а потім завезла туди обладнання для добудови технологічної лінії з виробництва бронетехніки і почала відновлювати завод, який потім захопили рейдери. Уже  вісім місяців на його територію не можуть потрапити ані співробітники "Арея", ані військпреди, ані представники ЗСУ.

Читайте також: Розтрата на Львівському бронетанковому: п'ятьох підозрюваних заарештували

Керівництво "Арея" стверджує, що з території підприємства вивозиться обладнання, а випробування БКМ "Гекон" і роботи зі створення важкої БМП було фактично зірвано. Разом із заводом було, як зазначається, захоплено і військову техніку Міноборони.

"За фактами диверсії, знищення оборонного підприємства та крадіжки військової техніки СБУ відкрила кримінальне провадження, але воно ніяк не заважає розграбуванню виробничих потужностей заводу та підготовки будівельного майданчика під багатоповерхівки. 11 квітня 2017 р. начальник ГШ ЗСУ Ст. Муженко звернувся до голови СБУ Ст. Грицака з вимогою вирішити проблему з виконанням державних оборонних замовлень інженерної групою "Арей". Але вимога Ст. Муженка було повністю проігноровано", – зазначають керівники "Арея".

Як відзначає Згурець, про ситуацію навколо "Арея" і зриви держзамовлень з важкої бронетехніки знають і президент, і міністр оборони, і начальник Генерального штабу, і генеральний прокурор, але тим не менш 8 місяців проблема не вирішується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-