ГПУ пояснила причину обшуків в Укренерго

ГПУ пояснила причину обшуків в Укренерго

Укрінформ
ГПУ проводить обшуки в приміщеннях ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» та суб’єктів господарської діяльності, які їм підконтрольні, в рамках розслідування кримінального провадження щодо розкрадання державних коштів.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Так, за даними ГПУ, відомством "проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення тендерної документації службовими особами ДП «НЕК Укренерго» в особливо великих розмірах за співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг, а також рядом суб’єктів господарської діяльності, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України".

Читайте також: З обшуками прийшли на третій день після мого призначення - голова Укренерго

На даний час в рамках кримінального провадження згідно ухвал суду проводяться обшуки по всій території України з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, підкреслили в ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Генпрокуратурі заявили, що проводять близько 50 одночасних обшуків у приміщенні Укренерго в столиці, а також на підприємствах у регіонах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-