З обшуками прийшли на третій день після мого призначення - голова Укренерго

З обшуками прийшли на третій день після мого призначення - голова Укренерго

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук пов'язав проведення обшуків у компанії з об'єднанням української енергосистеми з європейською, а також з руйнуванням корупційних схем.

Про це Ковальчук написав у своєму Facebook.

"Не можна сказати, що це було дуже непередбачувано... На третій день після мого призначення т.в.о. директора Укренерго в компанії, у мене вдома, у моїх родичів відбулися обшуки. Це супроводжувалося масовою інформаційною кампанією через сайти, які відомі розміщенням компрометуючих і неперевірених матеріалів за гроші. Потім Генпрокуратура, навіть не провівши допити людей, повернула всі вилучені документи, речі, гроші тощо", - зазначив він.

Ковальчук додав, що "протягом останніх 20 місяців спостерігалася чітка тенденція - як тільки ми ламали чергову схему, знижуючи ціни на тендерах (на кшалт "трансформаторів Григоришина"), або починали структурні зміни по якомусь з напрямків, відразу починалася хвиля таких само псевдокомпроматів, як і у жовтні 2015-го". 

За його словами, відразу після цих публікацій на нього "виходили якісь люди" і розповідали, як страшно скоро буде, як його посадять тощо. Це відбувалося приблизно кожні 4-6 місяців, стверджує Ковальчук.

"От і зараз. Тільки-но ми зробили те, чого чекає вся країна - почали шлях об'єднання енергосистеми України з Європою, що позбавить нас від електроенергетичної залежності від Росії, тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін вже понад 6,7 млрд грн (і це ціни, затверджені у 2013-2015 роках!), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто та роботи найпрозорішого з державних підприємств", - заявив Ковальчук.

Він додав, що "це точно не пройде", та висловив упевненість у правильності своєї стратегії для Укренерго. "Я вірю, що часи корупції в цій компанії не повернуться, і що ми приєднаємо наші мережі до європейських. І я довіряю моїй команді", - зазначив Ковальчук.

Читайте також: У ГПУ прокоментували обшуки в Укренерго

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура у середу проводить близько 50 одночасних обшуків у приміщенні Національної енергетичної компанії "Укренерго" у столиці, а також на підприємствах у регіонах. Детальну інформацію про кримінальну справу, в рамках якої відбуваються слідчі дії, в ГПУ пообіцяли оприлюднити після завершення обшуків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-