ОБСЄ похвалила Україну за зусилля у боротьбі з торгівлею людьми

ОБСЄ похвалила Україну за зусилля у боротьбі з торгівлею людьми

Укрінформ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі віддає належне зусиллям України у справі боротьби з торгівлею людьми.

Таку оцінку, як повідомили кореспондентові Укрінформу з віденської штаб-квартири Організації, дала спеціальний представник ОБСЄ та координатор по боротьбі з торгівлею людьми Мадіна Джарбусінова після візиту в Україну минулого тижня.

«Уряд України продовжує демонструвати високий рівень прихильності боротьбі з торгівлею людьми», - заявила Джарбусінова .

Читайте також: У Європі заарештували понад сотню торговців людьми

Вона пояснила, що рада була побачити прогрес у питанні ідентифікації жертв і поліпшення оцінки рівня вироків для торговців людьми, активізацію, незважаючи на наявність прогалин, зусиль уряду України після прийняття у жовтні 2016 року низки заходів, в тому числі рекомендацій міжнародного співтовариства щодо створення Національного плану дій.

«Внутрішньо переміщені особи як і раніше особливо схильні до ризику опинитися в ситуаціях, коли може відбутися торгівля людьми», - сказала Джарбусінова.

«Зниження ризику торгівлі людьми, якому піддані, в першу чергу, жінки та неповнолітні без супроводу в і навколо районів конфлікту, має залишатися одним з пріоритетів порядку денного всіх відповідних зацікавлених сторін», - підкреслила вона.

В ході п'ятиденного візиту представник ОБСЄ побувала в Маріуполі, де зустрілася з представниками нацполиции Донецької області; поспілкувалася у Києві з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ послом Эртугрулом Апаканом і його заступником Александером Хугом. З представниками української влади, в тому числі в Генеральній прокуратурі та в Міністерстві соціальної політики вона обговорила прогрес у здійсненні заходів по боротьбі з торгівлею людьми та плани на майбутнє. Джарбусінова зустрілася з представниками відповідних міжнародних організацій та громадянського суспільства, щоб обговорити ситуацію на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-