Білі футболки під Радою: прихильники медреформи зібрали флешмоб

Білі футболки під Радою: прихильники медреформи зібрали флешмоб

Фото
Укрінформ
Під Верховною Радою проходить акція «Пам'ятник жертвам медичного популізму». Активісти пацієнтських організацій встановили символічні конструкції з іменами людей, які померли не дочекавшись лікування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В такий спосіб пацієнтські організації вимагають від народних депутатів проголосувати за законопроекти щодо медичної реформи до початку парламентських канікул.

«Цей тиждень є останнім, коли ми можемо сподіватися на медичну реформу. 14 липня буде останній день роботи ВР, а потім депутати підуть на парламентські канікули. Є законопроекти 6327 та 6604, які повинні запустити медичну реформу в Україні. Якщо цього тижня депутати за них не проголосують, то ми якнайменше на рік відкладаємо медичну реформу, а скоріше за все - на багато років», - сказала виконавчий директор БФ «Пацієнти України» Ольга Стефанішина.

Читайте також: Супрун сподівається, що Рада ухвалить медреформу до четверга

Також під час акції громадські організації передали колективне звернення до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням поставити медичну реформу на розгляд ВР на поточному тижні, а до голів фракцій - з вимогою підтримати ці законопроекти при голосуванні.

«Якщо будемо мати позитивний висновок Комітету з питань охорони здоров'я, то в середу чи в четвер, сподіваємося, що законопроекти будуть внесені в сесійну залу», - сказала журналістам під час акції в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Цього пленарного тижня Верховна Рада повинна розглянути в другому читанні законопроект ?6327 та законопроект 6604, які дозволяють розпочати медичну реформу вже з 2018 року. Законопроект 6327 був підтриманий народними депутатами в першому читанні та опрацьований за їх участю в робочій групі. Загалом до документа було надано майже 900 правок. Законопроектом передбачається введення нової системи фінансування системи охорони здоров'я, гарантований державою пакет медичних послуг, а також пропонувався принцип співоплати з державою за чітко визначеними тарифами за спеціалізовані медичні послуги. Відкладення розгляду зазначених законопроектів відтерміновує медреформу щонайменше на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-