Призов офіцерів: кожен четвертий захотів служити за контрактом

Призов офіцерів: кожен четвертий захотів служити за контрактом

Укрінформ
У Генштабі ЗС України підсумовано попередні результати призову на військову службу офіцерського складу - кожен четвертий виявив бажання служити за контрактом.

Такі дані оприлюднив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заходи призову, який проводився в Україні вперше, пройшли організовано та своєчасно. Загалом до військових комісаріатів прибуло 1000 офіцерів, з яких 59 - жінки. Кожен четвертий заявив про намір проходити військову службу за контрактом", - сказав речник.

За його словами, з числа призваних 80 відсотків мають вік до 35 років. Призвані офіцери проходять наразі фахову підготовку.

Читайте також: В окупованому Криму в "рекрути" забрали 1,7 тисячі осіб

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що кількість жінок-офіцерів в українській армії має бути значно збільшена.

«Є дуже важливим залучення жінок до миротворчих процесів. У цьому контексті я вважаю надзвичайно позитивним той факт, що сьогодні збільшується кількість жінок-контрактників - вже більше 21 тисячі жінок служить за контрактом у Збройних Силах. Але неприпустимою є цифра жінок-офіцерів - трошки більше 2500», - сказала Геращенко на семінарі Роуза-Рота в Києві 4 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-