Суд вирішив розглядати зміну запобіжного заходу Насірову без преси

Суд вирішив розглядати зміну запобіжного заходу Насірову без преси

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва, який розглядає клопотання щодо зміни запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, вирішив проводити засідання в закритому режимі.

Про це повідомляє Громадське.

Захист Насірова на початку засідання подав клопотання про те, щоб закрити судове засідання.

Причина клопотання полягала в тому, що, за словами адвокатів, будуть наводитися факти, які містять лікарську таємницю. А їх підзахисний не дає згоди на розголошення таємниці.

В свою чергу сторона обвинувачення заперечила клопотання адвокатів. Прокурор також навів факти того, що діагноз Насірова давно є публічним і не є таємницею.

Суддя Світлана Кушнір, яка слухає справу, задовольнила клопотання захисту частково - журналісти мали вийти тільки тоді, коли захист наводитиме факти, які містять лікарську таємницю.

Водночас прокурор висловив протестував проти такого рішення, оскільки б це означало, що, наводячи свої аргументи, він не зможе відповідати захисту щодо тез, які містили лікарську таємницю.

Після цього суддя повністю закрила засідання. Пресу попросили покинути залу засідання.

Читайте також: Насірову на два місяці подовжили арешт

Як повідомлялося, у четвер 6 липня слухається клопотання захисту про зміну запобіжного заходу Насірову. Захист наполягає на тому, щоб відстороненому голові ДФС дозволили виїхати до Німеччини на лікування.

Детективи НАБУ 2 березня вручили підозру главі ДФС Насірову. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень. 

7 березня суд заарештував голову ДФС Насірова на два місяці з заставою у 100 млн гривень.16 березня главу ДФС Насірова випустили з Лук’янівського СІЗО після внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-