Справа

Справа "клименківців": вікна квартир прокурорів та слідчого обстріляли - Луценко

Оновлено
Укрінформ
Вікна квартир, де проживають прокурори і слідчий у справі податківців часів екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, обстріляли.

Про це у четвер повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко 

"Обстріляні вікна квартир, де проживають прокурори і слідчий по справі податківців Клименка", - зазначив він, оприлюднивши відповідні фото. 

Як повідомляв Укрінформ, у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка оголошено підозри 45 особам, з них 17 перебувають у розшуку, ще 28 підозрюваних знаходяться на території країни. Крім того, арештовано майно підозрюваних на загальну суму 888 млн 452 тис. грн.

За даними Генпрокуратури, екс-президент Янукович разом з екс-міністром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-