НАБУ прийшло з обшуками до головного офісу Приватбанку

НАБУ прийшло з обшуками до головного офісу Приватбанку

Оновлено
Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють слідчі дії в головному офісі ПАТ КБ «ПриватБанк» (м.Дніпро).

Про це НАБУ повідомило у своєму Фейсбуці.

"Ці дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів ПАТ КБ «ПриватБанк» в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом та власниками істотної участі вказаної банківської установи (ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації Банку в сумі 116,8 млрд. грн", - йдеться у дописі.

Читайте також: Сміливий Шлапак і торги за «Приват», які стали недоречними

Як повідомлялося, 3 липня Мінфін звинуватив колишніх акціонерів ПриватБанку - Коломойського та Боголюбова у тому, що вони провалили терміни реструктуризації "токсичних" кредитів Приватбанку, про які самі ж і домовилися з урядом.

Згодом Коломойський відповів, що реструктуризація триває, А галас навколо цього процессу здійняв Нацбанк, бо нібито, "не володіє інформацією". 

4 липня генпрокуратура відкрила кримінальні справи проти колишнього менеджменту Приватбанку через доведення банку до неплатоспроможності. За словами голови правляння ПБ Олександра Шлапака, кримінальне провадження ведеться за ст. 218 (Фіктивне банкрутство), ст. 220 (Приховування стійкої фінансової неспроможності) Кримінального кодексу України. Також Шлапак додав, що через "токсичні кредити" Приватбанку накопичів боргів на 198,4 мільярда. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-