Закон про домашнє насильство передбачає захист не тільки жінок, а й чоловіків

Закон про домашнє насильство передбачає захист не тільки жінок, а й чоловіків

Укрінформ
Верховна Рада повинна якнайшвидше ухвалити два законопроекти щодо протидії домашньому насильству, а також ратифікувати Конвенцію про запобігання насильству щодо жінок.

Про це заявила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович у ході робочої наради «На шляху до ЄС: рівні права й можливості українських громадян у доступі до праці й послуг», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас цілий блок питань, пов'язаний із наданням соціальних послуг, а саме з проблемами протидії домашньому насильству, зараз знаходиться у парламенті. Це - три законопроекти, із яких два під №№ 5294 та 9425 - законопроекти, які по суті є цілою реформою у підходах до розуміння цієї проблеми і шляхів її розв'язання», - сказала Федорович.

Урядовець уточнила, що зазначені два законопроекти стосуються протидії домашньому насильству й змін до кримінального законодавства, а третій - ратифікації Стамбульської конвенції.

При цьому Федорович наголосила, що українські законопроекти щодо протидії домашньому насильству є навіть ширшими за Стамбульську конвенцію, адже, за її словами, передбачають не лише захист жінок, а й чоловіків та всіх інших членів сім'ї, якщо вони піддаватимуться насильству.

Читайте також: Всеукраїнська рада церков проти ратифікації Стамбульської конвенції

У цьому контексті вона наголосила на необхідності ухвалення вказаних проектів законів та ратифікації Конвенції у парламенті якнайшвидше.

Разом з тим заступник міністра додала, що наразі проходять «інтенсивні дискусії та спілкування» з експертами, громадським середовищем та парламентаріями щодо необхідності прийняття цих законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-