Розгін Майдану: в суд пішла справа на екс-беркутівця, що нині працює у поліції

Розгін Майдану: в суд пішла справа на екс-беркутівця, що нині працює у поліції

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира взводу однієї з оперативних рот підрозділу міліції особливого призначення «Беркут», які брали участь у розгоні мирної акції на майдані Незалежності в Києві у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Зазначається, що під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення колишнього заступника командира взводу «Беркута» у вчиненні перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. Окрім того, зазначену особу обвинувачують в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста та незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вчинених службовою особою, на виконання явно злочинного наказу.

У ГПУ наголосили, що 26 червня 2017 року обвинувальний акт стосовно зазначеного правоохоронця, який нині є командиром взводу полку поліції особливого призначення № 1 Головного управління національної поліції України в місті Києві, «за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 2 ст. 365 КК України направлено для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва».

Як нагадали у Генпрокуратурі, загалом за цим епізодом повідомлено про підозру 19 особам, у тому числі колишнім президентові України, секретарю Ради національної безпеки і оборони та його заступнику, голові КМДА, начальнику ГУМВС України в місті Києві, його заступнику та іншим правоохоронцям.

За результатами досудового розслідування у суді з березня 2015 року слухаються обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, двох заступників командирів полку МОП «Беркут», двох командирів та заступника командира різних рот ПМОП «Беркут», а з грудня 2016 року - щодо колишнього начальника управління громадської безпеки київської міліції.

Дванадцять підозрюваних оголошені в розшук.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває, зазначають у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-