Підозрювані у розстрілах на Майдані оголосили голодування у СІЗО - адвокат

Підозрювані у розстрілах на Майдані оголосили голодування у СІЗО - адвокат

Укрінформ
Колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у розстрілі 48 учасників Євромайдану у лютому 2014 року, оголосили безстрокове голодування у СІЗО.

Про це повідомив їхній адвокат Олександр Горошинський в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Дійсно, як мені стало сьогодні відомо, мої підзахисні зареєстрували в слідчому ізоляторі заяву, в якій повідомили про оголошення безстрокового голодування. Це пов'язано з тим, що йде очевидне політичне переслідування і політично мотивоване кримінальне провадження, яке, як відомо, є наслідком того, що хлопці понад 3 роки утримуються під вартою", - заявив Горошинський.

За його словами, екс-беркутівцям продовжують утримання під вартою в автоматичному режимі, без умотивованих підстав для цього. "Тому іншого способу, окрім як піти на крайні заходи і оголосити голодування, наші підзахисні не бачать, і таким чином вони хочуть привернути увагу, по-перше, громадськості, по-друге, міжнародного співтовариства і компетентних органів, щоб більш детально вивчили питання незаконного утримання під вартою", - сказав адвокат.

Він також повідомив, що екс-беркутівці у листі звертаються до уповноваженого Верховної Ради з прав людини з закликом вивчити це питання.

Як повідомлялося, Святошинський районний суд 17 травня 2016 року розпочав розгляд справи стосовно колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім бійцям "Беркута" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-