Біденко про можливі санкції проти НСТУ: треба шукати шляхи врегулювання

Біденко про можливі санкції проти НСТУ: треба шукати шляхи врегулювання

Укрінформ
Україна має шукати шляхи врегулювання ситуації щодо застосування Європейською спілкою мовників санкцій проти НСТУ через заборону в’їзду учасниці «Євробачення-2017» від Росії Юлії Самойлової.

Таку думку державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко висловив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Ця ситуація є прикрою. Необхідно шукати будь-які можливості, щоб це виправити. Але оскільки я не є юристом і не працюю у НСТУ, то не можу з ходу запропонувати рецепти врегулювання проблеми», - сказав Біденко.

При цьому він наголосив, що завершення реформи Суспільного мовлення та забезпечення фінансами НСТУ є одним із найважливіших завдань для держави. «Тому міністр і МІП докладають максимуму зусиль для того, щоб до кінця року було забезпечене повне його фінансування», - підкреслив держсекретар.

Сьогодні глава Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) Зураб Аласанія заявив, що сума штрафу за недопуск на Євробачення росіянки Юлії Самойлової може становити до 200 тис. євро.

Як відомо, у березні поточного року Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону на три роки в'їзду в країну російської виконавиці Юлії Самойлової, обраної для участі в конкурсі Євробачення-2017. Конкурсантка від РФ була оголошена персоною нон грата за відвідування окупованого Криму. Таким чином, Євробачення-2017 пройшло без участі представника Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-