Євробачення: Аласанія каже, що Україну за недопуск Самойлової оштрафували на €200 тисяч

Євробачення: Аласанія каже, що Україну за недопуск Самойлової оштрафували на €200 тисяч

Укрінформ
Зураб Аласанія отримав лист з повідомленням про те, що на Україну будуть накладені санкції через недопуск на Євробачення російської співачки Юлії Самойлової. 

Про це голова Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) розповів 112.ua.

"Дуже довгий лист, зазначені порушення незначні, єдине значне щодо недопуску Самойлової", - сказав він, зазначивши, що поки не відомо, чи випустила вже офіційну заяву Європейська мовна спілка.

За словами Аласанії, розглядався також варіант усунути Україну від участі у майбутніх конкурсах на рік або більше, проте вирішили, що це занадто жорстке покарання і слід обмежитися грошовим: "Сума покарання може скласти до 200 тис. євро, які буде зобов'язана виплатити Національна суспільна телерадіокомпанія.

Аласанія розповів, що на оскарження рішення є 20 діб, і процес вже почався. "Будемо оскаржувати рішення в Наглядовій раді Євробачення, хоча є відчуття, що це ні до чого не призведе. Власне, остаточне рішення ними прийнято", - сказав Аласанія.

За словами голови НСТУ, Європейська мовна спілка не хоче втрачати Росію. "Тому, наскільки відомо, вирішили все обнулити: а саме, Росію також оштрафують за те, що вони, всупереч взятим зобов'язанням, запропонували до участі в конкурсі співачку, яка порушила закон України. І все – після цього запропонують почати з чистого аркуша", - сказав Аласанія.

Він підкреслив, що якщо взяти до уваги недофінансування громадського мовника Кабміном на 300 млн грн, 15 млн євро, які заморожені в Швейцарському банку як борг за Euronews (процес триває з 2010 року), а також позов, який готує Росія у зв'язку з недопуском Самойлової, то накладені грошові санкції можуть стати непідйомною ношею для Громадської телерадіокомпанії.

Раніше Аласанія повідомив, що НСТУ чекають санкції за незабезпечення участі в Євробаченні-2017 Юлії Самойлової.

Як відомо, у березні поточного року Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону на три роки в'їзду в країну російської виконавиці Юлії Самойлової, обраної для участі в конкурсі Євробачення-2017. Конкурсантка від РФ була оголошена персоною нон грата за відвідування окупованого Криму. Таким чином, Євробачення-2017 пройшло без участі представника Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-