МІП: досі не затверджений перелік об’єктів, які держава має захищати інформаційно

МІП: досі не затверджений перелік об’єктів, які держава має захищати інформаційно

Укрінформ
На сьогодні в Україні не затверджений перелік конкретних об'єктів, які держава має захищати інформаційно.

Про це заявив заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін в ефірі "5 каналу".

"На превеликий жаль, до цього часу не затверджено перелік об'єктів критичної інфраструктури України. Це базовий у принципі документ, власне, визначення конкретних об'єктів, які ми просто кров з носа маємо захищати", - сказав він.

На його думку, після останньої масштабної хакерської атаки зусилля на цьому напрямку, безперечно, активізуються.

"Сама по собі атака для України не є якимсь змінювачем гри, але це такий болісний момент, який призведе до того, що нарешті запуститься більш інтенсивно процес", - зауважив Золотухін.

Як повідомлялося, хакерських атак 27 червня зазнали низка державних і приватних підприємств та установ України. За даними речника Нацполіції Ярослава Тракала, до кіберполіції за дві доби вже надійшло понад 1,5 тис.  звернень щодо втручання в роботу мереж.

Масштабна хакерська атака зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині уражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі. У Росії під атакою опинилася державна корпорація «Роснефть».

28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їх масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-