Кібератака: банкомати Ощадбанка досі не видають грошей

Кібератака: банкомати Ощадбанка досі не видають грошей

Укрінформ
У четвер, 29 червня, "Ощадний банк України" і "Укргазбанк" працюють в обмеженому режимі через хакерську атаку, яка сталася 27 червня.

Відповідні оголошення розміщено на сайтах банків.

Зокрема, "Ощадбанк" через наслідки глобальної кібератаки змушений продовжити особливий режим роботи своїх відділень 29 червня 2017 року. 

"Цього дня заклади банку будуть працювати виключно в консультаційному режимі", - повідомляють у фінустанові.

Водночас переважна кількість послуг банку, як раніше, є доступною для клієнтів завдяки дистанційним каналам – веб- і мобайл-банкінгу «Ощад 24/7». Усі картки банку є повністю функціональними, скористатися ними можна як у банкоматній мережі інших банків (послуга є безкоштовною для пенсійних карток), так і при безготівкових розрахунках за товари та послуги. 

Проте точної дати повного запуску всіх сервісів у банку не називають.

"Подальшу інформацію про хід виконання «дорожньої карти» з відновлення повного функціонала банківських сервісів Ощадбанку буде регулярно розміщуватися на корпоративному веб-сайті та на сторінці банку в мережі Facebook", - повідомляє "Ощадбанк".

Також в обмеженому режимі поновив роботу своїх відділень "Укргазбанк".

"Після масованої хакерської атаки на загальнодержавному рівні станом на 29 червня 2017 року поновлено роботу всіх відділень Укргазбанку в обмеженому режимі. Банк оперативно здійснюватиме оновлення інформації щодо відновлення банківських операцій в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Укргазбанк" розпочинає обслуговування клієнтів шляхом прийняття платіжних доручень на паперових носіях. Проте операції з платіжними картками "Укргазбанк" здійснюються у стандартному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-