ЗМІ: Вибухівку в авто розвідника могли закласти на СТО�

ЗМІ: Вибухівку в авто розвідника могли закласти на СТО

Укрінформ
Вибухівка в автомобіль, у якому загинув співробітник розвідки Міноборони Максим Шаповал, могла бути закладена на станції техобслуговування під час нещодавнього ремонту. 

Про це повідомляє "Еспресо.TV" з посиланням на джерела у правоохоронних органах. 

"Раніше машина перебувала в ремонті на одній із СТО. Не виключено, що саме там і заклали вибухівку. Можливо, заховали її у сидіння водія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в момент вибуху Шаповал перебував у службовому автомобілі. Він сам був за кермом, хоча раніше їздив з водієм. За інформацією правоохоронців, машина вночі перебувала у підземному паркінгу у новобудові по вулиці Механізаторів, де жив полковник.

Зазначається, що вибух був зсередини, а не ззовні. Тобто бомба була закладена всередині салону - кузов вигнутий під тиском вибухової хвилі назовні. Цим даний злочин відрізняється від вбивства журналіста Павла Шеремета, де бомбу заклали ззовні.

"Поруч із бомбою - схоже, що під сидінням - був вогнегасник, саме його суміш розпилилася і не дала зайнятися пожежі у автівці", - розповіли у правоохоронних органах.

Авто було підірвано вибухівкою від півкіло до кіло у тротиловому еквіваленті.

Як повідомлялося, у вівторок уранці на перехресті вулиць Солом'янська та Олексіївська у Києві вибухнув автомобіль Mercedes, унаслідок чого загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал.

Про те, що в автомобіл була закладена вибухівка, раніше розповідав журналістам керівник поліції Києва Андрій Крищенко. Він також зазначив, що вибухівка була закладена знизу автомобіля. Тип вибухівки встановлюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-