24 червня: народний календар і астровісник

24 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
На Варнаву не рви траву і тримайся «золотої середини».

Сьогодні за церковним календарем апостолів Варфоломія і Варнави. Останній був засновником Кіпрської церкви. При народженні його звали Іосією, а вже потім, коли він прийняв християнство, інші апостоли прозвали його Варнавою, що значить «син розради». Наші пращури казали: «Варфоломій і Варнава дня украли, а до ночі доточили» – на противагу зимовій Варварі, яка, як відомо, «ніч увірвала». Цього дня небажано було косити і рвати траву – вважалося, що в полі вештається нечиста сила, яка качається по зіллі й отруює його. Як не дивно, але особливо небезпечним було з’являтися в степу не ввечері, а опівдні. Також існувало повір’я, що на Варнави біси розподіляють між собою обов’язки. У нечистої сили, так само як і в ангелів світла, своя ієрархія. Найдрібніші спеціалізуються на дрібних пакостях, середні – на середніх, а от найвищі – й подумати страшно. Тобто, цього дня в нечистих духів була нарада, на якій їхній головний начальник роздавав накази: ти будеш нитки і хомути сплутувати, ти – опівночі у вікно стукати, переляк на дітей наводити, ти – коня під козаком спотикатися змусиш, неміч чоловічу насилатимеш, ти – заводитимеш подорожнього у лісові нетрі та болото, а ти – господині полотно псуватимеш. Ось така архаїка! Сьогодні в усіх бідах винуватять вже не бісів, а МВФ, масонів і Трампа (він, певна річ, за головного).

Іменинники сьогодні Варнава, Варфоломій, Єфрем, Марія.

Дочекалися: сьогодні 30-ий і 1-ий дні місячного циклу. Астральний морок розвіявся, туман розійшовся й нарешті засяяло сонце. Дуже позитивні і сприятливі дні. Небо знову відкрите, космічні канали – наче високовольтні лінії. Тридцятий місячний день дуже коротесенький і його символом є Золотий Лебідь. Символ першого місячного дня – Лампада. Сьогодні треба відкинути всю суєту й сконцентруватися на головному. Найліпше, якщо ви подаруєте комусь радість: поспілкуєтесь з самотньою людиною, прихистите безпритульного котика чи песика, щось комусь подаруєте. Добре споглядати красу, чимось милуватися, перебувати на природі. День великої гармонії, тож корисно дотримуватися в усьому міри, «золотої середини». Їжа рекомендується легка, без м’яса.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1949 році – +7,8, а найтеплішим у 1924 –  +33,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-