ДФС ще у березні порушила справу, за якою затримали Гужву - генпрокурор

ДФС ще у березні порушила справу, за якою затримали Гужву - генпрокурор

Укрінформ
Державна фіскальна служба ще у березні поточного року порушила справу щодо редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, за якою він був затриманий учора.

Про це повідомив під час прес-конференції в Житомирі генпрокурор Юрій Луценко.

"Саме тому, що ДФС вела справу про несплату податків Гужвою, вчорашню справу з  березня також починало ДФС. Органи правопорядку отримали заяву від народного депутата про те, що з нього вимагається сума 20 тис. дол. за нерозміщення паном Гужвою на своїх медіа-ресурсах матеріалів компрометуючого характеру. ДФС працювала разом з СБУ і Нацполіцією, а процесуальне керівництво здійснювала столична прокуратура", - розповів Луценко.

За його словами, вчора посередник Гужви отримав 10 тис. доларів і заніс кошти в кабінет Гужви у пакеті, в який був вмонтований радіомаячок. Під час обшуків правоохоронці виявили ці кошти у портфелі Гужви.

Як повідомлялося, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. 

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Натомість сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення копромату.

Сьогодні генпрокурор повідомив, що у попередні роки Державна фіскальна служба розпочала провадження проти Гужви за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. За його словами, йдеться про збитки у сумі 17,7 млн грн. Цю справу слухає суд у Шевченківському районі Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-