Луценко - прокурору: Якої холери фірма Фірташа працює з окупованим Кримом?

Луценко - прокурору: Якої холери фірма Фірташа працює з окупованим Кримом?

Укрінформ
Попри скасування спецдозволу ТОВ «Валки-Ільменіт» продовжує видобувати на території Житомирської області сировину і постачати її до окупованого Криму.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради із регіональними прокурорами, що відбулась 23 червня у Житомирі.

«На території Житомирської області діє ТОВ «Валки-Ільменіт» - це кар’єр, який єдиний постачає сировину на окупований Крим, підприємству «Кримський титан». 28 березня поточного року Державна служба геології та надр зупинила спеціальний дозвіл на видобуток ільменіту цьому товариству з обмеженою відповідальністю. Скажіть мені, чому він досі тут є? Ви так переживаєте за доходи Фірташа і окупованого Криму?», - звернувся Луценко до прокурора Житомирської області Любомира Війтовича.

Він також зауважив Війтовичу з цього приводу, що в області "не проводиться жодної роботи – ані системної, ані безсистемної".

"Я не розумію цього: у вас заборонено видобуток стратегічної сировини! Якої холери ви постачаєте її до окупованого Криму? «Валки-Ільменіт» не має права видобувати сировину – і ви разом із поліцією мали це забезпечити», – додав Луценко.

За інформацією Єдиного держреєстру юридичних осіб, ТОВ «ВАЛКИ-ІЛЬМЕНІТ» розташоване у смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області. Його керівником вказано Івана Костянтиновича Бондаря. При цьому співзасновниками юридичної особи ТОВ «ВАЛКИ-ІЛЬМЕНІТ» зазначаються кіпрська фірма DIAGO ENTERPRISES LIMITED та ПрАТ «ЮКРЕЙНІАН КЕМІКАЛ ПРОДАКТС», пов'язане з українським олігархом Дмитром Фірташем, який вказаний як кінцевий бенефіціарний власник.

Зазначимо, підприємство титанової промисловості України «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат», розташоване на Житомирщині, до 2014 року перебувало в оренді у ДАК «Кримський титан». У свою чергу 50% акцій цієї компанії належать компанії OSTCHEM Holding AG, що об'єднує хімічні та гірничо-видобувні активи інвестиційного холдингу Group DF Дмитра Фірташа. Проте у вересні 2014 року Іршанський ГЗК було повернуто у державну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-