П'ятирічний контракт не врятує недбалих прокурорів від звільнення - Луценко

П'ятирічний контракт не врятує недбалих прокурорів від звільнення - Луценко

Укрінформ
Прокурори, які не виконують своїх обов'язків, будуть звільнені незважаючи на підписаний з ними п'ятирічний контракт.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав на нараді в Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви наглядаєте над законністю прийнятих рішень. Не можете - пишіть заяви. Не хочете - дисциплінарна комісія прийме відповідне рішення. І ніяка перемога на конкурсах і п'ятирічний контракт від цього не врятують. Чекати п'ять років, поки ви закінчите бездіяльність, а інколи - приховування злочинів, я не буду", - наголосив генпрокурор.

Він навів чимало прикладів неякісної роботи прокуратури. Зокрема, за його словами, є багато випадків, коли у справах про мільйонні розтрати не проводяться слідчі дії, вони безпідставно закриваються, перекваліфіковуються у справи про привласнення чужого майна, яке випадково опинилося в особи, про підроблення документів тощо.

"Звертаюся до всіх місцевих прокурорів. Я вважаю вас базою прокуратури. Все починається з вас. Я роблю все, щоб ви це відчули. Починаючи від підняття зарплати - а цього року ми ще раз її піднімемо. Не буду зараз називати проценти, почекаємо рішення Верховної Ради, - але є варіанти від 20 до 40%. Але я вимагаю від вас неспокою до будь-якої закритої справи. Це ваш обов'язок", - підкреслив Луценко.

Генпрокурор сьогодні, в п'ятницю, проводить в Житомирі нараду з прокурорами міста Києва, Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Хмельницької областей, Криму та військової прокуратури Центрального регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-