Луценко обурюється: в 354 справах про хабарі звинувачення змінили на легшу статтю

Луценко обурюється: в 354 справах про хабарі звинувачення змінили на легшу статтю

Укрінформ
Генеральна прокуратура України встановила численні факти перекваліфікації корупційних злочинів на менш тяжкі. 

Лише за поточний рік виявлено 354 таких випадки, повязаних із хабарництвом.

Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради із регіональними прокурорами, що відбулась 23 червня у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За аналізом даних в ЄРДР встановлено численні зміни в кваліфікації корупційних злочинів на менш тяжкі за складом правопорушення. Лише за поточний рік виявлено 354 випадки зміни кваліфікації в реєстрі фактів хабарництва. З моєї точки зору, це свідчить про величезну проблему. За минулий рік до суду ми відправили близько 1200 хабарників. 354 перекваліфіковано – можливо, це прихований резерв, який дає можливість уникнути притягнення до відповідальності за найрезонансніший злочин, яким є хабар?», – сказав генпрокурор.

При цьому він наголосив, що в окремих випадках одержання неправомірної вигоди «додумались» перекваліфіковувати на склад правопорушень, узагалі не пов’язаних зі службовою діяльністю.

«Прокуратура Вінницької області внесла зміни до ЄРДР у провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди співробітниками правоохоронних органів на факт зберігання наркотичних засобів», – уточнив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-