Адміністрація морських портів розпочинає масштабне оновлення флоту України

Адміністрація морських портів розпочинає масштабне оновлення флоту України

Укрінформ
Адміністрація морських портів України протягом п'яти років придбає близько 20 сучасних технологічних плавзасобів, інвестувавши в них близько 5 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"Адміністрація морських портів України розпочинає масштабне оновлення флоту України. Протягом п'яти років компанія придбає близько 20 сучасних технологічних плавзасобів, інвестувавши в них близько 5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Розвиток флоту буде здійснюватися відповідно до функцій, покладених законодавством на АМПУ:

- забезпечення безпеки судноплавства;

- охорона і патрулювання акваторій;

- лоцманські послуги;

- організація льодової проводки;

- санітарні збори і дотримання екологічних норм.

Відповідно, АМПУ придбає: 1 криголам, 1 буксир, 1 землесос, 1 нафтоналивну базу, 1 промірний катер, 2 грунтовідвізні самохідні шаланди, 6 лоцманських катерів, 7 багатофункціональних суден.

Фінансування може здійснюватися за рахунок власних коштів АМПУ або із залученням кредитних коштів міжнародних фінансових організацій і національних комерційних банків. Варіант фінансування тієї чи іншої покупки буде відображатися в фінплані АМПУ на кожен рік в залежності від можливостей і показників компанії. Зокрема, в 2017 році АМПУ планує придбати землесос, що відображено в фінплані підприємства. Фінансування буде проходити шляхом залучення кредитних коштів.

Купівля того чи іншого судна проходитиме в рамках тендерної процедури в системі Prozorro. Таким чином, це будуть відкриті торги з оголошенням двома мовами - українською та англійською. Можливість брати в них участь буде у широкого кола компаній без обмеження по формі власності або походженню.

На момент реалізації проекту компанія, яка відповідатиме кваліфікаційним вимогам АМПУ і матиме найцікавішу пропозицію за найбільш економічно вигідною вартістю, матиме найбільші шанси стати переможцем.

Судна, які перебувають на балансі АМПУ на сьогодні, знаходяться в експлуатації вже не перший десяток років.

"Наприклад, криголам «Капітан Білоусов» побудований в 1954 році, а сміттєзбирачі - 1971 - 1999 рр. По-друге, підприємство потребує збільшення власного днопоглиблювального флоту для підтримки глибин в акваторіях. Виконання днопоглиблення власними земкараванами значно знизить вартість таких робіт. По-третє, для забезпечення безпеки судноплавства в зимовий період необхідно збільшити флот для проведення льодової проводки", - зазначають в АМПУ.

21 червня Адміністрація морських портів України спільно з Американською торговою палатою в Україні провела «День розвитку флоту» (Ukrainian ShipYard Day - 2017), в ході якого представила програму оновлення флоту підприємства до 2021 року. Серед учасників заходу були представники компаній-членів палати, а також найбільші іноземні та українські суднобудівні компанії, яким фахівці АМПУ презентували перспективну програму придбання і будівництва суден підприємства на період 2017 - 2021 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-