Рада Європи взяла на контроль справу зникнення блогера Васіна - НСЖУ

Рада Європи взяла на контроль справу зникнення блогера Васіна - НСЖУ

Укрінформ
Рада Європи бере на контроль справу зникнення донецького журналіста Станіслава Асєєва, який писав під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба Національної спілки журналістів.

"Повідомлення про зникнення донецького журналіста Станіслава Асєєва з’явилося на сайті Ради Європи "Платформа для захисту журналістики і безпеки журналістів". Цьому інциденту присвоєно найвищий рівень занепокоєння – перший рівень. Інформацію передано до Платформи від Міжнародної та Європейської федерацій за поданням Національної спілки журналістів України", - повідомляє НСЖУ.

Як ідеться у повідомленні на сайті РЄ, журналіст 3 червня 2017 року зник безвісти на Донбасі.

"Відтоді не відповідав на телефонні дзвінки, його квартиру в Донецьку було пограбовано, професійний ноутбук зник. Друзі повідомили в ЗМІ. Вони бояться, що журналіст був затриманий представниками так званого міністерства державної безпеки самопроголошеної "ДНР". У звітах зазначається, що Асєєв зник безвісти в той день, коли йому слід було надсилати матеріал на Радіо Свобода", – зазначається у повідомленні на ресурсі.

Асєєв працював під прізвищем Станіслава Васіна з 2014 року, співпрацював із Радіо Свобода, виданнями "Дзеркало тижня", "Українська правда" та "Український тиждень".

На платформі Ради Європи зазначено, що в рамках міжнародної конференції ОБСЄ "Свобода ЗМІ в умовах нестабільності", яка відбулася днями у Відні, представники Національної спілки журналістів України та Союзу журналістів Росії оприлюднили заяву, в якій просять з’ясувати долю Станіслава Асєєва та закликали до його негайного звільнення.

"Закликаємо міжнародне співтовариство докласти максимум зусиль для з'ясування долі нашого колеги Станіслава Асєєва і його звільнення", – наголошується у підписаному НСЖУ і СЖР документі.

Як повідомлялося, 6 червня у ЗМІ з'явилася інформація про можливе зникнення журналіста Станіслава Васіна, який жив у Донецьку і писав для українських ЗМІ.

З часом факт зникнення підтвердили в СБУ.

Національна спілка журналістів України звернулася до представників міжнародних місій в Донецьку з проханням допомогти з'ясувати місцезнаходження Асєєва (Васіна).

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні заявляла, що намагається з'ясувати місцезнаходження 27-річного блогера з Донецька Станіслава Асєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-