Цьогоріч змінилися правила вступу на магістратуру з права

Цьогоріч змінилися правила вступу на магістратуру з права

Укрінформ
У 2017 році вступний іспит на магістратуру з права буде проводитися за технологією зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти  Вадим Карандій.

"У 2017 році Міністерство освіти та науки спільно з вищими навчальними закладами, які мали право відповідної ініціативи, було прийнято рішення, що вступний іспит у формі ЗНО стає обов’язковим для всіх осіб, які вступають на навчання за магістерською програмою за спеціальністю 081 "Право"", - сказав Карандій.

Реєстрація вступників відбуватиметься з 17 до 25 липня 2017 року, а для осіб, які мають базову вищу освіту за іншими спеціальностями, так званий "перехресний вступ", подача заяв та реєстрація буде відбуватися з 12 по 17 липня. Сам іспит пройде 3 серпня о 10 годині.

Карандій повідомив, що вступник на магістратуру з права має обрати заклад, в якому є відповідна магістерська програма, подати заяву на вступ і одночасно зареєструватися в приймальній комісії для участі в іспиті у формі ЗНО.

За його словами, іспит складатиметься з кількох блоків: тест загальних навчальних правничих компетенцій - 75 хвилин, блок "Право" - 105 хвилин, блок "Іноземна мова" - 60 хвилин.

"Вступники будуть мати можливість скласти англійську, німецьку або французьку мову. Ті особи, які будуть мати міжнародні мовні сертифікати, будуть звільнятися від складання іспиту. Їм автоматично буде зараховуватися результат 200 балів за відповідний блок", - уточнив Карандій.

Пункти тестування працюватимуть в обласних центрах, крім Донецка та Луганська, містах Київ, Слов'янськ, Маріуполь Донецької області та Сєверодонецьк Луганської області. Вибір місця проходження ЗНО не буде залежати від місця розташування вищого навчального закладу (ВНЗ), а визначатиметься вступником в процесі реєстрації. Реєстрація на цей іспит буде здійснюватися приймальними комісіями ВНЗ, до яких вступає абітурієнт.

Результати вступного випробування буде розміщено на інформаційних сторінках вступників 15 серпня. Доступ до інформаційної сторінки буде здіснюватися за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-