Турчинов хоче ретельно перевіряти

Турчинов хоче ретельно перевіряти "біометричних гастролерів" із зони АТО й Криму

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що необхідно проводити ретельну перевірку всіх охочих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій.

Про це інформує у четвер прес-служба РНБО.

За його словами, після початку дії безвізового режиму України з ЄС значно збільшилась кількість охочих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу.

«В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб», - сказав Турчинов.

За його словами, «саме тому для недопущення подібного необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту».

З цього приводу секретар РНБО провів нараду з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ, прикордонниками тощо.

Він повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, «який розроблений народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесений до ВРУ».

«Разом з тим, дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон ще до початку чергових канікул», - підкреслив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-