Стець розказав про спільний з Японією проект на $3 мільйони

Стець розказав про спільний з Японією проект на $3 мільйони

Укрінформ
Україна і Японія розпочинають співпрацю з надання технічної та експертної допомоги в рамках Проекту розвитку потенціалу Національної суспільної телекомпанії України.

Про це сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Проект розрахований на два з половиною роки. Має складову технічної допомоги та експертної допомоги щодо напрацювань, які є в Японії у висвітленні надзвичайних ситуацій, виробленні освітніх програм. ... Я зараз впевнено можу казати, що це більш ніж 75 млн грн - приблизно 3 млн доларів. З них більше 1 млн доларів - технічна допомога, решта коштів - на експертну допомогу. Мова йде і про технічну допомогу, і про швидкість реакції на ті ситуації, які відбуваються в Україні, і про якість", - сказав Стець.

Він подякував японській стороні за те, що вона вбачає одним з пріоритетів співпраці з Україною розвиток суспільного мовлення. 

"Я теж вважаю, що без суспільної телекомпанії в Україні, де багато олігархічних телеканалів, на жаль, немає майбутнього. Без потужної НСТУ просто нічого не буде", - зауважив керівник МІП.

Як повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі, проект стартував у січні 2017 року і після його завершення українці матимуть змогу отримати суспільне мовлення, яке відповідатиме критеріям об'єктивності та оперативності.

"Всі знають, що зараз саме час настав для того, щоб розвивати в Україні суспільне мовлення, яке було б відкрите, чесне та прозоре. Щодо мовлення, щодо ефірів - це не має бути пропагандою тієї чи іншої думки, це має бути чітким і об'єктивним викладенням подій, які дійсно мають місце", - зазначив дипломат.

Керівник НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що частка грошей, яка виділена на технічну допомогу, у розмірі 1,033 млн доларів буде мпрямована, зокрема, на обладнання апаратної студії, яка керуватиме 4 студіями, та забезпечення якості зображення. За його словами, з початку наступного року планується вже запустити систему телебачення високої чіткості - HD. Також в Україні постійно перебуватимуть 10 експертів проекту "JAICA" та національного мовника Японії NHK International, які працюватимуть з українськими фахівцями НСТУ. Планується і проведення тренінгів стосовно структури та якості інформаційного продукту.

"Компанією "JAICA" була розроблена надзвичайна програма щодо забезпечення якості", - зазначив керівник проекту "JAICA" Кенічі Хашімото.

Крім того, проектом допомоги з розвитку суспільного мовника України передбачено стажування та навчання співробітників НСТУ в Японії, зокрема на телеканалі суспільного мовлення NHK International, який працює вже 70 років і має понад 10 тисяч співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-