Полторак сказав, кого з офіцерів запасу можуть відправити в АТО�

Полторак сказав, кого з офіцерів запасу можуть відправити в АТО

Укрінформ
До лав Збройних сил України потраплять тільки ті офіцери запасу, які пройдуть підготовку у спеціальних навчальних центрах і потім укладуть контракт із ЗСУ. 

Про це міністр оборони Степан Полторак сказав журналістам перед початком засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В зону АТО поїдуть тільки ті офіцери запасу, які добровільно укладуть контракт та залишаться надалі для проходження служби", - сказав Полторак.

За словами міністра, наказ Міноборони про призов офіцерів запасу на військову службу у ЗСУ не був підписаний раніше, "бо рівень підготовки офіцерів запасу є недостатнім для того, щоб цих людей залучати до ведення бойових дій".

"Їх треба тренувати, потім відправити у навчальний центр, і там вони оновлять свої знання та практичні навички. Після цього поповнять наші лави та військові частини та виконуватимуть завдання не у зоні АТО", - сказав міністр.

За його словами, ЗСУ на сьогодні перебувають у повній готовності до того, що ситуація може будь-якої миті змінитися.

"Ми відповідаємо адекватно тим загрозам, які є. Зараз є 34 тисячі військовослужбовців, які виконують завдання у зоні АТО. Є резерви у навчальних центрах, де проходять підготовку наші бригади, ми готові реагувати", - наголосив керівник МОУ.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-