На Дніпропетровщині СБУ затримала адміністратора сепаратистської групи

На Дніпропетровщині СБУ затримала адміністратора сепаратистської групи

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили мешканця Павлограда на Дніпропетровщині, який адміністрував сепаратистські спільноти у російській соціальній мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що у 2016 році на чоловіка "вийшли" представники російських спецслужб, які запропонували йому адмініструвати та наповнювати антиукраїнську спільноту в Інтернеті. Зловмисник, який є прихильником так званого "русского миру", погодився вести інформаційну гібридну війну, розв’язану РФ проти України", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що за вказівкою кураторів адміністратор розміщував статті, фотографії та відеоматеріали із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу. У матеріалах, зокрема, стверджувалося що Україна є частиною Росії, українська армія – не дієздатна.

Під час обшуків за місцем проживання сепаратистського адміністратора оперативники СБ України виявили мобільні пристрої із доказами співпраці з російськими спецслужбами. Серед останніх вказівок, отриманих зловмисником від кураторів, було активне розповсюдження тенденційних новин про блокування окремих російських інтернет-ресурсів та інструкцій стосовно обходу заборони через використання VPN-сервісів.  

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-