Лондон з'ясує, чи може Насіров постати перед британським судом - посольство

Лондон з'ясує, чи може Насіров постати перед британським судом - посольство

Заява
Укрінформ
У Сполученому Королівстві Велика Британія мають намір встановити, чи може Насіров постати перед британським судом.

Про це йдеться у заяві посольства Великої Британії щодо кримінальної справи проти Насірова, розміщеній у Твіттері.

"Ми глибоко стурбовані з приводу нещодавнього рішення Солом'янського районного суду м. Києва, де докази, надані Великою Британією в рамках справи проти Романа Насірова, були визнані неприйнятними та відхилені. На цьому етапі відповіді органи Великої Британії вивчать усі факти, щоб встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку громадянина Великої Британії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві", - йдеться у повідомленні.

У посольстві зауважили, що ця справа підкреслює нагальну потребу України в незалежній і прозорій судовій системі та необхідність якнайшвидшого створення спеціалізованого антикорупційного суду, до складу якого будуть входити ретельно перевірені судді, які належним чином зможуть розглядати корупційні справи проти високопосадовців.

Як зазначається у заяві, Велика Британія підтримує реформи в Україні, саме тому 6 липня у Лондоні пройде конференція з питань реформ у нашій державі. 

"Реформа української судової системи є важливою складовою програми уряду України. Зазначена конференція надасть подальшу можливість українській владі продемонструвати її відданість реальному прогресу в реформуванні судової системи та боротьбі з корупцією", - резюмували у посольстві Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Насірова підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн.

16 березня дружина та тесть Насірова внесли за нього грошову заставу, і його було звільнено з-під варти.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратура наполягають, що Насіров є також власником паспорта громадянина Великої Британії.

При цьому в САП посилаються на отриману від Британського національного агентства по боротьбі зі злочинністю інформацію з підтвердження того, що Насіров має британський паспорт.

Сам Насіров інформацію про наявність у нього паспортів Великої Британії і Угорщини спростовує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-